Det var dags att ta den, för mig, sista zonen i en Skånsk klassiker. Jag blev tyvärr tvungen att hoppa över delsteget "Fysisk bedrift", som är att ta ett antal zoner runt Öresund på 72 timmar. 

Den första, Positioneringsexpertis, klarade jag i somras. Den andra, Skånsk ökunskap, blev klar en regnig lördag i början på oktober då jag besökte Ven och paddlade ut till Gråen utanför Landskrona. 

Även om det var regnigt och mer eller mindre stängt för säsongen, var det en upplevelse att besöka Ven. Det var intressant att få lära sig mer om Tycho Brahe på museet. 

Zonen som var kvar ligger i ett sälskyddsområde som bara är öppet för allmänheten mellan första november och sista januari. Prognosen för helgen såg bra ut, så jag och min goda turfkompis JKJE bestämde oss för att ta en tur till Skanör, där zonen ligger längst ut på Falsterborevet. Väl där, visade sig vädret från sin allra bästa sida, med solsken och inte alltför mycket vind. Beroende på vattenstånd och våghöjd ligger zonen olika långt ut i vattnet, så vi hade förberett oss på att bada. Väl där visade sig att lyckan stod oss bi och zonen kunde tas utan att behöva gå i vattnet. Tur var väl det, för det var inte bara turfare som hade lockats ut på näset denna vackra höstdag. Många sällskap som var där för att bl.a. titta på sälar.


Så här lycklig är en turfare när han tar en zon.


Så nu är det skånska äventyret över för mig för i år. Tack till Turf Skåne som anordnade klassikern och som utnämnde mig till hedersmedlem för 2018 som tack för att jag hjälpt till att hålla reda på deltagarna. Jag är mycket glad och stolt för att ha blivit utsedd till hedersmedlem.

Här kan ni se vilka som deltagit och vilka delmoment de klarat  av: https://turf.lundkvist.com/EskList.php 

Nu ser vi fram emot medaljerna, som delas ut på Turf Skånes årsmöte.